Food·Healthy pleasures·Snacks

Blueberry Muffins

img_20170305_160257_471

Sunday’s are for baking! Ik dook vandaag de keuken in voor een lekker én gezond baksel: Blueberry Muffins! Want foute, maar oh-zo-lekkere hapjes omtoveren in een gezonde variant blijf gewoon het allerleukste! En ook deze Blueberry Muffins zijn weer mega goed gelukt, ze zijn zó lekker… En helemaal verantwoord dus! Lekker als tussendoortje of to-go ontbijtje!

img_20170305_160805_287

Dit heb je nodig voor 6 muffins:
100 gram blauwe bessen
1 grote of 2 kleine rijpe bananen
100 gram speltmeel
50ml amandelmelk
25 gram dadels
1 ei
1 theelepel vanille aroma
1 theelepel bakpoeder
1 handje amandelschaafsel

Zo maak je het:
Verwarm de over voor op 175 graden. Mix de bananen, amandelmelk, eieren, vanille aroma en de dadels in de blender tot een glad geheel. Meng in kom het speltmeel en bakpoeder door elkaar en roer vervolgens het bananenmengsel hier door heen. Roer als laatste de blauwe bessen door het bananenmengsel heen. Vet de bakvormpjes in of bekleed deze met papieren muffinvormpjes. Giet het beslag hier in, strooi er een handje amandelschaafsel overheen en bak de muffins 20 minuten in het midden van de oven. Check met een satéprikker even of de muffins gaar zijn en laat de muffins afkoelen. Eet smakelijk!

img_20170305_160506_909

Een Blueberry Muffin bevat:
Calorieën: 115
Koolhydraten: 20,5 gram
Eiwitten: 3,6 gram
Vet: 1,9 gram

Advertenties

5 gedachten over “Blueberry Muffins

    1. Hi Isabel! Bij mij bleven ze inderdaad ook een beetje plakken, maar je kan ze ook zonder muffin-vormpjes maken en de bakvorm een beetje invetten. Of je kan in plaat van de papieren vormpjes kleine stukjes bakpapier gebruiken, die haal je er iets makkelijker af! Good luck!

      Liefs, Jennifer

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s