GEZONDE APPEL-KRUIMEL TAART

GEZONDE APPEL-KRUIMEL TAART

Appeltaart, ik ben er gek op! Nou ben ik sowieso gek op taart, maar appeltaarten behoren toch wel tot mijn favorieten! Het stond al een tijdje op mijn to-do list om een gezonde(re), maar toch súper lekkere appel-kruimel taart te bakken, en dat is wat mij betreft helemaal gelukt! Dus zet de oven maar vast aan!

img_20170303_171053_406

Dit heb je nodig:

Voor de basis:
50 gram havermout
1 banaan
2 appels
1 ei
30 ml amandelmelk
1 theelepel kaneel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille aroma
een snufje zout

Voor de crumble:
1oo gram havermout
1 eetlepel kokosolie
1 ei
1 theelepel kaneel
1 theelepel honing

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix alle ingrediënten voor de basis, behalve de appel in de blender en snij de appel in kleine stukjes. Bekleed een springvorm met bakpapier of vet hem in (ik heb een springvorm van 18cm gebruikt). Roer de appel door het beslag en giet het beslag in de springvorm. Mix voor de crumble de havermout in de keukenmachine tot havermeel en meng dit samen met de gesmolten kokosolie, ei, kaneel en honing tot een kruimelige massa. Verdeel de crumble over het basis beslag en bak de taart 30 minuten in het midden van de oven. Even laten afkoelen en aanvallen!

img_20170303_170209_946

Een punt Appel-Kruimel Taart (1/6) bevat:
Calorieën: 184
Koolhydraten: 27 gram
Eiwitten: 5,7 gram
Vet: 5,9 gram3 thoughts on “GEZONDE APPEL-KRUIMEL TAART”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial