CRANBERRY-NOTEN CAKE

CRANBERRY-NOTEN CAKE

Bananenbrood, ik ben er gek op! Deze lekkere gezonde snack is altijd handig om in huis te hebben, makkelijk voor onderweg of lekker bij de koffie! Ik bak elke week wel een nieuwe voorraad en het liefst elke week een andere smaak! Deze week ging ik voor cranberries en noten en daarmee ontstond deze heerlijke Cranberry-Notencake!

img_20170215_182159_123

Dit heb je nodig:
3 rijpe bananen
200gr speltmeel
100ml amandelmelk
2 eieren
40 gr cranberries
60 gram noten
2 theelepels kaneel
1 theelepel vanille poeder/extract
1 zakje bakpoeder (16gr)

Zo maak je het:
Verwarm de over voor op 175 graden. Mix de bananen, amandelmelk, vanille en de eieren in de blender tot een glad geheel. Meng in kom het speltmeel, bakpoeder en kaneel goed door elkaar en roer vervolgens het bananenmengsel hier door heen. Hak de noten een beetje fijn en roer deze samen met de cranberries door het beslag. Vet een bakvorm in of bekleed deze met bakpapier. Giet het beslag hier in, strooi er een handje noten overheen en bak de Cranberry-Noten Cake 35 minuten in het midden van de oven. Check met een satéprikker even of de cake gaar is. Zet vervolgens de oven uit en laat de cake afkoelen in de oven met de deur open. Op deze manier zakt ‘ie niet in en blijft de structuur mooi. Eet smakelijk!

Tip: Lekker met een beetje jam!

img_20170215_185848_896

Een plak Cranberry-Noten Cake (1/12) bevat:
Calorieën: 142
Koolhydraten: 21,4 gram
Eiwitten: 4,2 gram
Vet: 4,4 gram

 2 thoughts on “CRANBERRY-NOTEN CAKE”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial