Healthy pleasures·Snacks

Appel-Kaneel Muffins

img_20170205_152740_864

Zondag is bakdag! Vandaag dook ik de keuken in om deze heerlijke healthy Appel-Kaneel Muffins te bakken. En ze zijn zó lekker! Heerlijk zoet en lekker smeuig, en nog gezond ook! Lekker bij de koffie en handig voor onderweg. En ook fijn: een huis dat ruikt naar appeltaart, mmm… Zet de oven maar vast aan!

img_20170205_152545_537

Dit heb je nodig voor 6 muffins:
1 grote of 2 kleine rijpe bananen
1 appel
100gr speltmeel
50ml amandelmelk
1 ei
25gr dadels
2 theelepels kaneel
1 theelepel bakpoeder
1 handje amandelschaafsel

Zo maak je het:
Verwarm de over voor op 175 graden. Mix de bananen, amandelmelk, eieren en de dadels in de blender tot een glad geheel. Meng in kom het speltmeel, bakpoeder en kaneel goed door elkaar en roer vervolgens het bananenmengsel hier door heen. Schil de appel, snij deze in kleine stukjes en roer ook deze door het bananenmengsel heen. Vet de bakvormpjes in of bekleed deze met papieren muffinvormpjes. Giet het beslag hier in, strooi er een handje amandelschaafsel overheen en bak de muffins 20 minuten in het midden van de oven. Check met een satéprikker even of de muffins gaar zijn en laat de muffins afkoelen. Eet smakelijk!

img_20170205_150747_983

Een Appel-Kaneel Muffin bevat:
Calorieën: 120
Koolhydraten: 22,4 gram
Eiwitten: 3,6 gram
Vet: 1,9 gram

Advertenties

Een gedachte over “Appel-Kaneel Muffins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s