Food·Healthy pleasures·Snacks

Chocolade Bananenbrood

img_20170222_185913_069

Ben jij ook zo gek op bananenbrood én chocolade? Dan moet je dit Chocolade Bananenbrood écht een keer maken! This is heaveeen! Lekker zoet en smeuïg, net een chocolade cake! Maar dan een gezonde versie. Lekker als tussendoortje of bij de koffie, of gewoon lekker als ontbijt! Eigenlijk kan dit heerlijke Chocolade Bananenbrood gewoon elk moment van de dag!

img_20170222_185743_064

Dit heb je nodig:
3 rijpe bananen
200 gram speltmeel
100ml amandelmelk
2 eieren
50 gram dadels
50 gram cacaopoeder
1 zakje bakpoeder (16gr)
1 theelepel vanille poeder/extract
20 gram extra pure chocolade
20 gram pecannoten

Zo maak je het:
Verwarm de over voor op 175 graden. Mix de bananen, amandelmelk, eieren, dadels en vanille poeder/extract in de blender tot een glad geheel. Meng in kom het speltmeel, bakpoeder en cacaopoeder goed door elkaar en roer vervolgens het bananenmengsel hier door heen. Vet een bakvorm in of bekleed hem met bakpapier en giet het beslag in de bakvorm. Hak de chocolade en de pecannoten fijn en verdeel deze over het beslag. Bak het chocolade-bananenbrood 35-40 minuten in het midden van de oven. Check met een satéprikker even of het brood gaar is. Zet vervolgens de oven uit en laat hem afkoelen in de oven met de deur open. Op deze manier zakt ‘ie niet in en blijft de structuur mooi. Eet smakelijk!

img_20170222_191901_862

Een plak Chocolade Bananenbrood (1/12) bevat:
Calorieën: 146,8
Koolhydraten: 21,9 gram
Eiwitten: 4,5 gram
Vet: 4,3 gram

Advertenties

11 gedachten over “Chocolade Bananenbrood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s