Kerst Pancakes

img_20161224_174721_186

Een leuk alternatief voor dat mega grote kerstontbijt? Kerst Pancakes! deze kerstman, sneeuwpop en rendier zijn toch súper schattig! Leuk voor de kids, of natuurlijk gewoon voor jezelf, want pannenkoeken versieren blijft áltijd leuk! Fijne kerst!

Dit heb je nodig voor alle drie de pancakes:

Voor de Pancakes:
1 rijpe banaan
2 eieren, 1 heel ei en een eiwit
30gr havermout
50ml amandelmelk
een beetje vanillepoeder of extract
1 theelepel bakpoeder
een theelepel cacaopoeder (voor de geweien van het rendier)
Bereiding: Mix alles, behalve de cacaopoeder) in de blender tot een glad beslag.

Voor de versiering:
1 banaan
1 aardbei
handje frambozen
een paar blauwe bessen
cottage cheese
cacao nibs

 

IMG_20161224_172412_112.jpg

Kerstman: Bak 1 grotere pannenkoek van het beslag. Leg de pannenkoek in het midden van het bord, Snij de banaan in plakjes en maak daar de baard van. Hou er twee over voor de ogen. Maak van de frambozen een kerstmuts en van de cottage cheese het bontrandje- en bolletje. Nu nog een framboos voor zijn neus en twee blauwe bessen voor zijn ogen en je kerstman-pancake is ready to eat!

 

 img_20161224_172246_937

Sneeuwpop: Maak twee kleine pannenkoeken van het beslag en leg ze onder elkaar op het bord. Halveer de aardbei en snij hem in reepjes. Maak hier de sjaal van en zijn neus. Maak met de blauwe bessen knoopjes en ogen. Maak van de cacao nibs een mond en armen. Klaaar!

 

img_20161224_162344_129

Rendier: Maak 3 kleine ronde en 1 grotere ovale pannenkoeken. Voeg aan het laatste beslag een beetje cacaopoeder toe, en bak nog twee ovale bannenkoekjes (zo krijg je donkere geweien!). Leg 1 ovale pannenkoek op het midden van het bord en leg 1 ronde pannenkoek op de onderkant. Snij uit de overige pannenkoeken zijn oortjes en gewei. Maak oogjes van banaan en blauwe bessen, een mond van cacao nibs en een neus van het puntje van de aardbei. Klaaar!

 

Merry Christmas!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial