Appel-Spruitjes Salade

img_20161216_085554

Ik was vroeger helemaal niet zo gek op spruitjes, maar ik begin ze steeds lekkerder te vinden! Deze keer maakte ik er een heerlijk winterse salade mee: een appel-spruitjes salade. De zoete smaak bij de spruitjes is echt een heerlijke combinatie. Deze salade is heerlijk als lunch, maar ook erg lekker als bijgerecht voor de kerst!

Wat heb je nodig (voor twee lunch-salades):
350-400 gram spruitjes
twee groene appels
handje rozijnen
handje pecannoten
1 theelepel honing
snufje kaneel
1 eetlepel olijfolie
Peper, zout en nootmuskaat naar smaak.

img_20161216_085642

Hoe maak je het:
Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en kook ze in 8 minuten beetgaar. Laat de rozijnen 10 minuten wellen in een bakje water. Schil de appels, snij ze in blokjes en bestrooi met een snufje kaneel. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de appelblokjes toe en roer de honing erdoorheen. Bak de appelblokjes een paar minuten op laag vuur tot ze goudbruin kleuren. Schep de appel in een kommetje en bak in dezelfde pan de spruitjes even aan. Laat de rozijnen uitlekken en verdeel ze over de appel. Voeg ook de spruitjes en de pecannoten toe en breng eventueel op smaak met peper, zout of nootmuskaat. Even doorroeren en klaaar!

Een Appel-Spruitjes Salade bevat:
Calorieën: 278
Koolhydraten: 36,4 gram
Eiwitten: 4,9 gram
Vet: 11,9 gramLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial