Dessert·Food·Ontbijt

Appel-Peer Speculaas Crumble

img_3892

In de wintermaanden ben ik gek op álles met speculaas. Ik gooi dan ook overal speculaaskruiden door heen. De smaak is niet alleen heerlijk, het ruikt ook zó lekker! Toen ik een tijdje geleden deze Bosvruchten Crumble maakte, bedacht ik dat een Speculaas Crumble ook weleens super lekker kon zijn! Dus gingen de speculaaskruiden door het crumble-deeg en maakte ik een heerlijke Appel-Peer Speculaas Crumble. Met een beetje kwark is dit een heerlijk en gezond winters ontbijtje!

Dit heb je nodig voor 2 ontbijtjes:
1 peer
1 appel
60 gram havermout
40 gram havermoutmeel
1 ei
1 eetlepel honing
1 eetlepel kokosolie
2 theelepels speculaaskruiden
2 theelepels kaneel

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels en peer, snij ze in blokjes en meng deze in een kom met een theelepel kaneel en speculaaskruiden. Meng in een andere kom de overige ingrediënten en kneed dit tot een crumble. (Tip: havermoutmeel kan je makkelijk zelf maken door havermout in de keukenmachine te mixen tot meel.) Leg het fruit in een ovenschaal en verdeel de crumble er overheen. Zet de Crumble 25 minuten in de oven en laat hem daarna even afkoelen. Eet smakelijk!

IMG_3927-.jpg

Een portie Speculaas Crumble bevat:
Calorieën: 366
Koolhydraten: 54,6 gram
Eiwitten: 10,8 gram
Vet: 11,4 gram

Advertenties

7 gedachten over “Appel-Peer Speculaas Crumble

 1. Hoi Jennifer! Wederom een heerlijk gerecht, ik heb al meerdere dingetjes gemaakt van je website. Ik vroeg me af of het mogelijk is om ook de suikers in de voedingswaarde te zetten, of is dit heel veel werk? Keep up the good work!
  Liefs, Bregje

  Liked by 1 persoon

  1. Granola is al gebakken, dus ik ben bang dat de granola dan aanbrand.. Misschien kan je eerst de vulling 20 minuten in de oven kunnen bakken en daarna de granola er op leggen en nog 10 minuten mee bakken. Good luck!

   Liefs, Jennifer

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s