Pompoensoep

img_20170114_193808_145

Pompoen is dé herfstgroente van dit seizoen! Hij staat dan ook bijna dagelijks bij mij op het menu met pompoensoep als favoriet! Super gezond, calorie- en koolhydraatarm en heel makkelijk om te maken (afgezien van het slachten van de pompoen). Ik voeg er een beetje kaneel (mijn geheime ingrediënt) aan toe voor een lekkere warm en herfstig tintje!

Voor 4 grote koppen pompoensoep:

Dit heb je nodig:
1 flespompoen (of 800gr pompoenblokjes)
200ml kokosmelk
2 uien
2cm gember
1 teentje knoflook
1 groentebouillonblokje
1 theelepel kurkuma
1 theelepel kaneel
1 eetlepel kokosolie
Peper, zout en cayennepeper naar smaak.

img_20170114_194240_434

Zo maak je het:
Schil de pompoen en snij hem doormidden. Verwijder de zaadjes en snij de pompoen in blokjes. Snij ook de ui, knoflook en gember fijn. Zet een grote pan op het vuur en verhit de kokosolie. Bak eerst de ui en gember even aan en bak vervolgens de knoflook even mee. Voeg de pompoenblokjes, 1 liter water, het bouillonblokje en de kruiden toe aan de pan en laat het geheel 15 minuten koken tot de pompoen zacht is. Voeg als laatste de kokosolie toe en mix de soep fijn met de staafmixer of in de blender.

Eet smakelijk!

img_20170114_193950_854

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial