Healthy Choco Brownies

IMG_20170312_171027_328

Super fudgy choco brownies in een healthy jasje, I did it! En ze zijn echt méga lekker! Deze brownies zijn gemaakt van zwarte bonen, klinkt vreemd, maar dat proef je dus écht niet! Ze zitten vol eiwitten en zijn laag in koolhydraten, en dat maakt deze yummie brownies dus een stuk gezonder dan het origineel. Maar nét zo lekker! Geloof me, deze wil je maken!

IMG_20170312_170650_574-

Dit heb je nodig:
265 gram zwarte bonen (blik van 400gr)
100 gram dadels
2 eieren
50 gram cacaopoeder
1 scoop whey vanille
2 theelepels bakboeder
1 eetlepel kokosolie (gesmolten)
50 gram extra pure chocolade
20 gram pecannoten

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de dadels een kwartier weken in warm water en hak de pecannoten en chocolade fijn. Laat  de zwarte bonen en de dadels goed uitlekken en mix deze samen met de eieren en de kokosolie in keukenmachine tot een glad geheel. Meng in een kom de cacaopoeder, bakpoeder en de whey en giet vervolgens het bonenmengsel erbij en meng dit goed door elkaar. Meng de helft van de gehakte chocolade door het beslag. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het beslag in de bakvorm. Strooi de pecannoten en de andere helft van de gehakte chocolade over het beslag en zet de bakvorm in de oven.

Heb je een kleine bakvorm waardoor het beslag iets hoger is? Bak de brownie dan 20 minuten in de oven. Heb je een grotere bakvorm waardoor het beslag iets meer verspreid is? Hou dan een baktijd van 15 minuten aan. (Voor extra fudgy brownies bak je de brownie iets korter.)

Tip: Heb je geen vanille whey in huis? Dan kan je ook een theelepel vanille-extract gebruiken!

IMG_20170312_171153_686

Een stukje Zwarte Bonen Brownie (1/9) bevat:
Calorieën: 166
Koolhydraten: 13,4 gram
Eiwitten: 7,8 gram
Vet: 7,8 gram2 thoughts on “Healthy Choco Brownies”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial