Lazy-weekend Cake

IMG_7621--.jpg

Het weekend komt eraan en daar hoort iets lekkers bij! Tip: dit notenbrood met gedroogd fruit, want die is súper lekker! Lekker zoet door het gedroogde fruit, en de kaneel en appelmoes geven hem een heerlijke herfst-bite. Een echte lazy-weekend cake dus! Lekker bij de koffie of gewoon als ontbijt! Ga jij hem maken?

Dit heb je nodig:
3 rijpe bananen
200gr speltmeel
2 eieren
60gr appelmoes
150 gram noten en gedroogfd fruit
1 theelepel vanille-extract
1 theelepel kaneel
1 zakje bakpoeder (16gr)

Ik heb voor een gemengde notenmix, cranberries, rozijnen en gedroogde abrikozen gekozen, maar je kan natuurlijk alles gebruiken wat je lekker vind! Amandelen, walnoten, pecanoten, pruimen, vijgen, dadels.. The choice is all yours!

Zo maak je het:
Verwarm de over voor op 180 graden. Mix de bananen, appelmoes, eieren en vanille-extract in de blender tot een glad geheel. Meng in kom het speltmeel, bakpoeder en kaneel goed door elkaar en roer vervolgens het bananenmengsel hier door heen. Roer als laatste de noten en gedroogd fruit door het beslag. Vet een bakvorm in en bekleed deze met bakpapier. Giet het beslag ik de bakvorm, strooi nog wat noten over het beslag heen en bak de ca45 minuten in het midden van de oven. Check met een satéprikker even of de cake gaar is. Zet vervolgens de oven uit en laat de cake afkoelen in de oven met de deur open. Op deze manier zakt ‘ie niet in en blijft de structuur mooi. Eet smakelijk!

1 plak Norenbrood met gedroogd fruit (1/14) bevat*:
Calorieën: 127,6
Koolhydraten: 18,7 gram
Eiwitten: 3,8 gram
Vet: 4,2 gram

*Dit is een gemiddelde voedingswaarde, afhankelijk van welke noten en fruit je gebruikt.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial