Homemade Granola

img_6956

Granola is een van mijn favoriete ontbijtjes, lekker zoet en crunchy! En zelfgemaakte is natuurlijk het allerlekkerst, zo kan je het helemaal naar eigen smaak samenstellen en natuurlijk lekker variëren. En zelf granola maken is echt super makkelijk! Dit is mijn favoriete recept:

Voor een grote pot, ongeveer 10 porties:
300 gram havervlokken
30gram pecannoten
30 gram geschaafe amandelen
30 gram rozijnen
3 eetlepels lijnzaad
1 theelepel vanille-extract of vanillepoeder
Lekker veel kaneel
30ml kokosolie
30ml honing

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Gooi alle droge ingrediënten, behalve de rozijnen, in een bak en roer deze goed door elkaar. Voeg hier de (gesmolten) kokosolie, honing en vanille aan toe en meng alles goed door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola hier over heen. Bak 20 minuten in de oven en schep het tussendoor om, zodat alle kanten mooi bruin worden. Laat de granola afkoelen en voeg als laatste nog de rozijnen toe. Je kan de granola bewaren in een afgesloten pot. Lekker met kwark en vers fruit, enjoy!

img_6947

Een portie Homemade Granola bevat:
Calorieën: 211
Koolhydraten: 24,1 gram
Eiwitten: 5,5 gram
Vet: 10,2 gram

 0 thoughts on “Homemade Granola”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial