De lekkerste hotspots van Ibiza

img_3133

Begin oktober kwam ik terug van drie heerlijke weken op Ibiza. Ik had mij voorgenomen om tijdens deze vakantie gewoon door te bloggen, maar als je dan lekker op het strand ligt heb je opeens nergens meer tijd voor. Oeps, sorry! Maar uiteraard ben ik wel op zoek gegaan naar de lekkerste hotspots van dit mooie eiland, want voor eten heb je altijd, tóch?

Naast een overschot aan heerlijke tapas en paella, zijn er op Ibiza steeds meer healthy, organic en vegan restaurants te vinden. Groene smoothies, acai-bowls, heerlijke eiwitshakes en vers bananenbrood, ik voelde me helemaal thuis! Ik heb mijn favoriete (healthy én iets minder healthy maar wel heel lekkere) hotspots voor jullie op een rijtje gezet. Dus mocht je al een ticket hebben geboekt voor aankomend seizoen, dan mag je deze niet missen!

 

Passion Café

img_2064   img_3787

Zoals ze het zelf al zeggen: Home of health and happiness! De menukaart van Passion staat vooral in het teken van raw, vegan en vegetarisch eten. Vooral het ontbijt is hier echt een feestje. Chia-pudding, pancakes, home made granola, smoothies, heerlijk allemaal!

img_2067

Maar vooral de acai-bowl móet je een keer proberen! Verder staat de vitrine vol met zelfgemaakt bananenbrood en andere healthy snacks, en je kan hier natuurlijk ook terecht voor lunch en diner. Het is allemaal best prijzig, maar wel onwijs lekker én gezond!

img_2461   img_3154

Passion heeft meerdere vestigingen op Ibiza. Bekijk de website voor alle locaties.
www.passion-ibiza.com

 

 

La Bodega

Naast Dalt Villa vind je La Bodega, de leukste tapasbar van Ibiza! Als je van tapas houdt, móet je hier een keer eten! Voor een leuke prijs eet je hier de lekkerste tapas met heerlijke sangria. De bediening is hier ook super leuk en iedereen doet zijn best om er een leuke avond van te maken. Je gaat dan ook niet de deur uit zonder een shot Hierbas! Reserveren is een must, vooral als je buiten wil zitten, want het is hier altijd vol.

La Bodega
C/ Bisbe Torres Mayans 2
07800 Ibiza
www.labodegaibiza.es

 

 

The Skinny Kitchen

img_2631

Mijn favoriete healthy place op Ibiza! Smoothies, eiwitshakes, protein pancakes & wafels, eiwitshakes, wraps, skinny pizza’s en superfoods, they got it all! Alles is hier super gezond en mega lekker!

img_4072   img_2384

Elke keer moest ik weer een uur in de menu kaart kijken om een keuze te maken, zó veel lekkers! Naast alle heerlijke dingen die al op de kaart staan kan je ook je eigen wrap en protein-bowl samenstellen.

img_3113

Vooral over het ontbijt waren we heel enthousiast, en dan vooral over de protein pancakes. En als je de foto ziet snap je vast wat ik bedoel. Maar ook het Flower Power Breakfast (acai, yoghurt, fruit, en granola) en de Sweet Potato Brownie móet je een keer proberen!

img_3766   img_3367

Achter elk gerecht staat hoeveel calorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten het gerecht bevat, dus als je erg gehecht bent aan het tellen van je macro’s zit je hier goed!

img_2655   img_3780

The Skinny Kitchen
Passeig de la mar 20
07800 Sant Antoni de Portmary, Ibiza
www.skinnykitchen.co

 

 

Retro Gusto

Deze leuke hotspot vind je in Figueretas, tussen Ibiza-Stad en Playa D’en Bossa. Ontbijt, lunch, diner, healthy sapjes en lekkere snacks, álles is lekker hier én goed betaalbaar. Vooral de burgers en salades zijn hier erg goed. Deze Marina salade met zalm en sinaasappel is echt een aanrader, wat een heerlijke combinatie!

img_2843

Retro Gusto
Calle Pais Basc 6
07800 Ibiza Town

 

 

Raco Verd

Op zoek naar een leuk plekje om wat te drinken kwamen we terecht bij Raco Verd. En we waren blij verrast! We kwamen terecht in een super gezellige binnentuin en ook de Spaans-Mexicaanse menukaart, vol lekkere tapas, burritos en tacos, zag er heerlijk uit. Wij gingen voor een fles rode wijn en zoete aardappel chips(aanrader!).

Raco Verd
Plaza de la Iglesia
07830, Sant Josep de Sa Talaia
www.racoverdibiza.es

 

 

Cappuccino

In de haven, naast Lio, vind je de Cappuccino Bar. Je kan hier terecht voor ontbijt, lunch, diner of om gewoon lekker een kop koffie te drinken. Maar eigenlijk moet je hier alleen al een keer heen voor het prachtige uitzicht op Ibiza-Stad. Ga je hier ‘s ochtends ontbijten, dan zie je de grootste jachten de haven uitvaren richting Formentera. Oh ja, en de ricotta-pancakes zijn hier héérlijk!

img_2076

Cappuccino Marina Ibiza
Pg. Joan Carles I, 2
07800 Ibiza
www.grupocappuccino.com/marina-ibiza

 

 

Fusion

Voor een romantische avond aan het water zit bij Fusion helemaal goed! Een paar jaar geleden ontdekten we dit restaurant en sindsdien komen we hier elk jaar terug voor de heerlijke tapas en paella. Een lekkere kan sangria erbij en een prachtig uitzicht over de baai van Figueretes, ge-nie-ten!

img_2453

Fusion
Passeig ses Pitiüses,
07800 Ibiza

 

 

Cotton Beach Club

Een van mijn favoriete beachclubs op Ibiza is Cotton Beach Club. Een heerlijke menukaart met gerechten uit de Mediterrane en Aziatische keuken, en het uitzicht is hier echt prachtig. Cotton Beach Club is een wat luxere beachclub, het eten is echt heerlijk, maar wel weinig en best prijzig, dus neem wel een goed gevulde portemonnee mee.

img_2817

Cotton Beach Club
Posta De Sol 21,
07840 Cala Tarida
www.cottonbeachclub.com

 

 

Vivi’s Creamery

Voor alle icecream-lovers, this is heaven! Dit is écht het lekkerste ijs op Ibiza, zoveel heerlijke smaken en toppings(OREO!). Sorry, maar mij ijsje heeft de foto niet gehaald.

Vivi’s Creamery
Calle Mestre Joan Mayans 6-8,
07800 Ibiza

 0 thoughts on “De lekkerste hotspots van Ibiza”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial