Food·Healthy pleasures·Snacks

Healthy Speculaas Cake

img_1013

De speculaas, chocolateletter en pepernoten gekte is weer los gebarsten! En als echte speculaas-lover ben ik de keuken ingedoken om iets lekkers én gezonds te bakken: Healthy Speculaas Cake! Healthy, want hij bevat geen toegevoegde suikers. En lekker dat ie is.. Zo, nu kan je guilty free meedoen met de sinterklaas gekte!

Dit heb je nodig:
3 rijpe bananen
200gr speltmeel
100ml amandelmelk
2 eieren
50gr dadels
3 theelepels koek- en speculaaskruiden
2 theelepels kaneel
1 zakje bakpoeder (16gr)
1 handje amandelschaafsel

Zo maak je het:
Verwarm de over voor op 175 graden . Mix de bananen, amandelmelk, eieren en de dadels in de blender tot een glad geheel. Meng in kom het speltmeel, bakpoeder, koek- en speculaaskruiden en kaneel goed door elkaar en roer vervolgens het bananenmengsel hier door heen. Vet een bakvorm in en bekleed deze met bakpapier. Giet het beslag hier in, strooi er een handje amandelschaafsel overheen en bak de cake 35 minuten in het midden van de oven. Check met een satéprikker even of de cake gaar is. Zet vervolgens de oven uit en laat de cake afkoelen in de oven met de deur open. Op deze manier zakt ‘ie niet in en blijft de structuur mooi. Eet smakelijk!

IMG_1002-.jpg

Een plak Speculaas Cake (1/12) bevat:
Calorieën: 109
Koolhydraten: 20 gram
Eiwitten: 3,7 gram
Vet: 1,8 gram

 

Advertenties

7 gedachten over “Healthy Speculaas Cake

    1. Je proeft de dadels eigenlijk niet in het brood, het maakt hem alleen iets zoeter! Je kan ook kiezen voor ander gedroogd fruit of rozijnen. Je kan de dadels ook weglaten en de amandelmelk vervangen door appelmoes. Succes!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s