Valencia’s lekkerste hotspots

Vorige week gingen wij 5 dagen op citytrip naar Valencia. Wauw, wat is dit een heerlijke stad! Een prachtig centrum, mooie parken, een heerlijk lang strand, lekker shoppen en vooral ongelofelijk lekker eten! Eigenlijk waren 5 dagen veel te kort!

Met ongeveer 2 uur vliegen en een kwartier met de metro of taxi zit in je al in het centrum. Huur verder lekker een fiets tijdens je trip, want die heb je wel nodig in deze grote stad en fietsen is hier gewoon super leuk! Lekker touren in het zonnetje door de heerlijke parken en langs het strand! Tip: Wij huurden onze fietsen voor slechts €7,- p.p. per dag bij Touristing Valencia, een klein houten huisje voor het strand!

img_0542

Maar even terug naar het eten, want ik heb echt nog nooit zo lekker gegeten tijdens een citytrip! Op elke hoek van de straat kan je voor 5 euro heerlijk uitgebreid ontbijten. Lunch  bij een hippe en healthy lunchtent en sluit ’s avonds af met een lekkere pan paella, tapas of pinchos. Deze stad zit vol met goede restaurants, al is het soms wel even zoeken! Tip: laat je niet verleiden door de obers die jou hun restaurant binnen vragen of de megagoedkope dagmenu’s. Deze restaurants zijn vaak erg toeristisch, het eten is niet vers en valt dus meestal flink tegen. Met een beetje research eet jij bij de lekkerste hotspots in Valencia! Ik heb mijn favorieten hieronder voor je op een rijtje gezet. Dus ga jij binnenkort naar Valencia? Eet smakelijk!

 

La Petite Brioche

IMG_0660 IMG_0667

In een kleine straatje vlak bij het centrum vind je La petite Brioche. Een lief klein zaakje met een romantisch interieur. Voor weinig geld kan je hier heerlijk ontbijten. Ze hebben hier een uitgebreide kaart met leuke ontbijtmenu’s. Voor €3,50 bestel je een kop koffie of thee met een verse sap en een croissantje of belegd broodje, en voor een paar euro meer stel je je eigen ontbijt samen. De pannenkoeken zijn hier ook erg lekker! Verder vind je hier heerlijke zoete broodjes, muffins en taartjes, té lekker!

Adres:
La Petite Brioche
C/ Sorní nº 28
46004, Valencia
Website: www.lapetitebrioche.es

 

La Más Bonita

IMG_0420

Helemaal aan het einde van het strand vind je La Mas Bonita, een hippe strandtent met een beachy interieur en een heerlijke healthy kaart. Deze tent staat denk ik wel op elke Valencia hotspot list, en terecht! Wat kan je hier heerlijk eten! Je vind hier heerlijke sapjes, gezonde broodjes, salades en snacks, maar de vitrine staat ook vol met heerlijke taarten. Voor het ontbijt koos ik voor pancakes met maple siroop en rood fruit en Berry voor toast met scrambled eggs, zalm en avocado. Dit waren echt de lekkerste pancakes die ik ooit heb gegeten, en zó veel, ik kreeg het niet eens op. En als ik mijn pannenkoeken laat staan dan is het écht veel! Later snackten we hier nog pitabrood met hummus en heerlijke zelfgemaakte nachos met guacemole, ook echt een aanrader!

Op het strand hebben ze ook een strandtent met eigen ligbedjes en lekkere loungemuziek waar je je smoothie gewoon op het strand kan bestellen! Ook hebben ze ook nog een filiaal in de wijk Rufaza.

Adres:
La Más Bonita
Paseo Marítimo de La Patacona 11
46120, Alboraya, Valencia
Website: www.lamasbonita.es

 

Dulce de Leche

img_0534

In de wijk Rufaza vind je Dulce de Leche, een leuk tentje met een fijn terras. Heerlijk wakker worden met een lekker uitgebreid ontbijt! Ik had hier al veel goede verhalen over gelezen dus ik was heel benieuwd.  Voor €7,- bestel je aan de bar het brunchmenu van de dag, dat bestaat uit een dienblad met cafe con leche, een verse sap, een belegd broodje, een klein bakje yoghurt met fruit en muesli en twee minicroissants. Heeerlijk! Ook hier staat de vitrine weer vol met lekkere taarten en zoete broodjes, maar het ontbijt was meer dan genoeg!

Adres:
Dulce de Leche Ruzafa
Calle Pintor Gisbert 2
46006 Valencia
Website: www.lapasteriadulcedeleche.com

 

Zummsalads

IMG_0586

In het centrum, vlak bij Plaza de Reina vind je ZummSalads, een healthy hotspot waar je je eigen sapjes en salades samen kan stellen. Wij kozen voor het lunchmenu en bestelden een eigen samengestelde groene smoothie, een lekker broodje en een chocoladetaartje. Ik koos voor het broodje met geitenkaas, groene asperges en rode pesto. Die moet je echt proberen! Wat er hier zo leuk is aan de kaart, is dat bij alle sappen en gerechten het aantal calorieën vermeld staat!

Adres:
Zummsalads
Calle de La Paz, 10
46003 Valencia

Website: www.facebook.com/zummsalads

 

Marina Beach Club

IMG_0291 IMG_0303

Wil je iets luxer eten? Dan ga je naar Marina Beach Club! Onze eerste avond (op mijn verjaardag!) aten we hier de lekkerste paella ever! Vooraf bestelden we mosselen en een aardappelsalade, daarna een heerlijke pan paella met zeevruchten en we sloten af met een chocolade brownie en een witte chocolade-koffie mousse. Ja inderdaad, en toen rollend terug naar ons hotel. Maar absoluut een aanrader dus!

IMG_0840

Ook voor de lunch hebben ze hier een heerlijk menu! Op onze laatste dag in Valencia reserveerden we hier een bed in de pool area. Lekker een dag relaxen op een luxe loungebed bij de infinity pool, uitzicht op het strand en de Middellandse zee, heerlijke loungemuziek op de achtergrond en ondertussen worden de lekkerste gerechten op je bed geserveerd. Dit is echt genieten! Voor lunch bestelde ik een salade met geitenkaas en eend, erg lekker! En kijk even naar het uitzicht, wauw! Berry bestelde een hamburger, ook goedgekeurd! Oh ja, en de sushi moet je hier ook écht proberen. Super vers en mega lekker!

Adres:
Marina Real Juan Carlos I
Paseo de Neptuno
46011 Valencia
Website: www.marinabeachclub.com

 

The Black Turtle

IMG_0407

Naast het Parque del Turia vind je het restaurant The Black Turtle, een Amerikaans restaurant dat bekend staat om zijn heerlijke burgers! Ze hebben een vrij simpele kaart, maar geloof me, je kan echt niet kiezen! Daarom hebben we hier ook twee keer gegeten. Naast de standaard burgers serveren ze hier ook originele combinaties, zoals burgers met geitenkaas, mango en aardbeien of een dubbele burger tussen twee pancakes. Alle burgers kosten slechts 7 á 8 euro en kan zelf kiezen of je een beef, kip of vega burger wil. Naast burgers kan je hier ook pizza’s, salades en hotdogs bestellen.Wij gingen voor de Turtle Nacho’s en de Bull Burger, met manchego kaas, Spaanse ham en aioli, ohh wat was die lekker! De tweede keer dat wij hier kwamen bestelden we een Hawaii Pizza (met garnalen!) en een Bull Pizza, weer een goede keus!

Adres:
The Black Turtle
Plaça del Xúquer 7
46021 València
Website: www.theblackturtle.esLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial