Bananenbrood

img_20170104_222955_614

Een plak lekker smeuïg bananenbrood is mijn favoriete tussendoortje! Super lekker, gezond en altijd handig om in huis te hebben. Lekker voor bij de koffie en makkelijk voor onderweg. Je merkt het al, ik ben echt gék op bananenbrood! Hieronder vind je mijn basisrecept!

Dit heb je nodig:
3 rijpe bananen
200gr havermout
100ml amandelmelk
2 eieren
2 theelepels bakpoeder (8gr)

Zo maak je het:
Verwarm de over voor op 175 graden . Mix alle ingrediënten in de blender tot een glas geheel. Vet een bakvorm in en bekleed deze met bakpapier. Giet het beslag in de bakvorm en bak de bananencake 35 minuten in het midden van de oven. Easy toch? Check met een satéprikker even of het brood gaar is. Zet vervolgens de oven uit en laat de bananencake afkoelen in de oven met de deur open. Op deze manier zakt ‘ie niet in en blijft de structuur mooi.

img_20170104_222828_7950 thoughts on “Bananenbrood”

  • Bij mij is de cake erg plakkerig gebleven. Heb hem wel langer in de oven gedaan dan moest omdat de satéprikker er nog niet schoon uitkwam. Hij smaakt gewoon lekker , hier is dan toch niks mis mee ?

  • Hi Jennifer,

    Even een vraagje, misschien een hele stomme omdat deze vraag het hele effect van je Bananenbrood weghaalt…. maar toch ben ik nieuwsgierig. Ik ben al een tijdje opzoek naar een goed Bananenbrood, die hoog, klef en lekker is. Toen stuitte ik op die van jou en dacht ik: Jaa dit is hem! Alleen zou ik hem willen maken zonden eiwitpoeder 😳.

    Wat is denk jij een goed alternatief? Zou havermeel werken?

    Alvast super bedankt! X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial