Healthy Carrot Cake

img_20170111_144642_169

Ik ben zó gek op Carrot Cake! Jammer dat er zo veel suiker in zit.. Dat maakt hem, ondanks de wortel, niet erg gezond. Daarom stond het al een tijdje op mijn to do-list om een gezonde worteltaart te maken. En hier is ‘ie dan: de Healthy Carrot Cake! Deze worteltaart is lichtzoet en heerlijk smeuïg, op z’n aller lekkerst dus!

Dit heb je nodig:

Voor de taart:
150 gram geraspte wortel
2 bananen
200gr speltmeel
100ml kokosmelk (ik gebruikte die van Alpro)
60 gram walnoten
2 eieren
50 gram dadels
3 theelepels koek- en speculaaskruiden
2 theelepels kaneel
1 zakje bakpoeder (16gr)

Voor de topping:
200ml cream cheese light
Een beetje citroensap
1 el honing
10 gram walnoten

img_20170111_143734_965

Zo maak je het:
Verwarm de over voor op 175 graden. Rasp de wortelen en hak de walnoten fijn. Mix de bananen, kokosmelk, eieren en de dadels in de blender tot een glad geheel. Meng in kom het speltmeel, bakpoeder, koek- en speculaaskruiden en kaneel goed door elkaar. Mix het bananenmengsel hier door heen en roer vervolgens ook de wortel en 60 gram van de walnoten door het beslag heen. Vet een springvorm (ik heb een van 22cm gebruikt) in of bekleed deze met bakpapier. Giet het beslag hier in en bak de worteltaart 35 minuten in het midden van de oven. Check met een satéprikker even of de taart gaar is. Zet vervolgens de oven uit en laat de worteltaart afkoelen in de oven met de deur open. Op deze manier zakt ‘ie niet in en blijft de structuur mooi. Als de taart helemaal is afgekoeld kan je aan de slag met de topping! Roer alle ingrediënten in een bakje goed door elkaar, verdeel deze over de taart en strooi de overgebleven walnoten er overheen. Enjoy!

img_20170111_143927_553

 0 thoughts on “Healthy Carrot Cake”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Close